Kavaközü Köyü Web Sitesi - Ankara Kızılcahamam Kavaközü
Başlığı Görüntüle
Kavaközü Köyü Web Sitesi - Ankara Kızılcahamam Kavaközü » ((¯¨¤» .Her Telden. «¤¨¯)) » Fıkralar
fıkra

Başlığı Yazdır

23-03-2009 09:18 ÖS
Kullanıcı Avatarı

Katılım Tarihi: 14.01.09

Uyarı seviyesi 0
Kasim Taskin
:: Yeni Gelen
  fıkra

Bir köyün camisinde, imam cemaate vaaz vermektedir. Ansızın içeri dalan bir köylü, köyü sel basmakta olduğunu haber verir. Bütün cemaat hemen kendilerini dışarı atıp kaçar. Sadece imam, bütün ısrarlara rağmen köyü terketmeyi reddeder ve Tanrı'nın kendisini koruyacağını söyleyerek camide kalır.
Kısa bir süre sonra sular camiye ulaşır, imam çaresiz, minareye çıkar. Sular minarenin ilk katına yükselirken bir tekne imamı kurtarmaya gelir. Ancak dini bütün imam, Tanrı'nın kendisini koruyacağını söyleyerek tekneye
binmez.
Sular yükselir. İmam ikinci kata çıkmak zorunda kalır. Bir tekne daha gelir, ancak imam yine Tanrı'nın kendisini koruyacağına inancının tam olduğunu söyleyerek tekneye binmez.
Sular iyice yükselir. İmam artık minarenin en tepesindedir. Bir helikopter yaklaşır. İçindekiler, durumun kötü olduğunu anlatarak, imama helikoptere gelmesi konusunda ısrar ederler. İmam helikoptere binmeyi de reddeder.
Bir süre sonra sular iyice yükselir ve imam boğularak ölür.

Kendisini ahiretin kapısında melekler karşılar.
Melek : 'Hoşgeldiniz, buyrun...'
İmam : 'Cennete girebileceğimden emin değilim..'.
Melek : 'Neden ?..'
İmam : 'Tanrı'ya biraz kırgınım....'
Melek : 'Ne oldu ki ?..'
İmam : 'Ben hayatımı ibadet ederek geçirdim, insanlara hep iyilik yaptım, günahtan uzak durdum. Yaşadığım köyü sel bastı, herkes kaçtı ama Tanrı'nın beni kurtaracağına inandığımdan ben kaldım. Görüyorsunuz, şimdi
buradayım....'

Tam bu sırada yukarıdan Tanrı'nın sesi duyulur :
'Salağa, iki tekne, bir helikopter gönderdik.. Böylesine geri zekâlının benim katımda da yeri yoktur..'

kasım

23-03-2009 09:19 ÖS
Kullanıcı Avatarı

Uyarı seviyesi 0
Kasim Taskin
RE: fıkra

Erzurum'a bilgisayarın daha yeni yeni gelmeye başladığı zamanlara ait bir anıyı Erzurum Kültür Kurumu İlköğretim Okulu'ndan Mansır Bey anlatıyor... Bir işyerine bilgisayar ve stok programı satılır. Teknik servis elemanı bilgisayarı işyerine kurduktan sonra stok programının kullanımı ile ilgili bilgi verir ve ayrılır. Aradan bir iki saat geçer, işyerinden telefon:
- "Kardeşim sizin anlattıgınız kimi yapirem fegat program düzgün çalışmiir." Teknik servis elemanı sorar:
- "Nasıl yapıyorsunuz?"
- "Senin anlattıgın kimi."
- "Hata ne?"
- "Yazdıgım bilgiler kaydetmeme ragmen saklanmiir."
- "İşlem basamaklarını tek tek anlatır mısınız?."
- "Tamam" diyor ve başlıyor, anlatmaya.
- "Programı açirem. Malın adı bölümüne adını, adedi bölümüne adedini, birim fiyatını vb. yazirem. Hepsini yazdıhtan sonra senin anlattıgın kimi kayıt bölümüne basirem. Ekrana bir yazı geliir: Kaydetmek ister misiniz? E / H yazısı çıkir. Ben de diyirem Hee..."

kasım

23-03-2009 11:23 ÖS
Kullanıcı Avatarı

Katılım Tarihi: 10.01.09
Painkiller
:: Super Yönetici

Ehueheuh Smile

Fıkralar güzeldi Kasım teşekkürler

24-03-2009 12:34 ÖÖ
Kullanıcı Avatarı

Katılım Tarihi: 05.03.09

Uyarı seviyesi 0
Selim Cirak

çokk güzel yaaa Smile)) imam baya dini bütünmüş Smile)

27-04-2009 07:30 ÖS
Kullanıcı Avatarı

Uyarı seviyesi 0
Emrecan Teber

Bir gün doktor deliler hastanesine akıllanaan varmı dıe bakmaya gitmiş herkes zıp zıp zıplıyormuş sormus neden zıplıyorsunuz diye onlarda biz patlamış mısırız demişler.Biri yerınde sabit duruyomuş doktor biri sonunda akılanmış die yanına gitmiş ve sormuş : sen neden zıplamıosun dıe . Oda ben tavaya yapıştımda ondan demişSmile

27-04-2009 07:33 ÖS
Kullanıcı Avatarı

Uyarı seviyesi 0
Emrecan Teber

BİR HRİSTİYAN COCUK ANNESINDEN BİSİKLET İSTEMİŞ ANNESİDE SEN COK GÜNAHKARSIN GİT İSADAN İSTE DEMİŞ. COCUKDA MEKTUP YAZMIŞ BEGENMEMIŞ ATTMIŞ TEKRAR YAZMIŞ BEGENMEYIP ATMIŞ DERKEN KİLİSEYE GİTMİŞ ANNESİDE SONUNDA COCUGUM DINE IMANA GELDİ DİE SEVINMIŞ .COCUK KİLİSEYE GİRMİŞ Bİ SAGINA Bİ SOLUNA BAKMIŞ SONRA ORDA DURAN MERYEM ANA BİBLOSUNU ALIP EVE GETİRMİŞ BAŞLAMIŞ MEKTUBA : İSA ANNAN ELIMDE BİSİKLETİ İSTER GETİR İSTER GETİRME:

31-05-2009 01:38 ÖS
Kullanıcı Avatarı

Katılım Tarihi: 13.04.09

Uyarı seviyesi 0
serife ozge
1 :: Yeni Gelen

Temel üniversite sınavına girmiş.Her soruda yazı tura atarak cevapları vermiş.İki saat sonra öğrencilerin çoğu sınav kağıdını verip salonu terk etmiş.Temel hala yazı tura atıyormuş.Öğretmen gelip başına dikilmiş:
-Temel hepsini yazı tura atıyorsun,hala bitiremedin mi?
Temel:
-Hocam bir saat önce bitirdim ama cevaplarımı kontrol ediyorum!GrinGrinGrinGrinGrin

31-05-2009 01:51 ÖS
Kullanıcı Avatarı

Uyarı seviyesi 0
serife ozge

Dört üniversite öğrencisi sabahleyin uyanamayarak matematik sınavını kaçırırlar., sınav ertasinde hocalarını yakalayıp,zar zor bindikleri arabanın lastiği patladığı için sınavı kaçırdıklarınaikna ederler.Kadın,yalvarmalarına dayanamayarak, bu dört arkadaşa üç gün sonra yapacağını söyler.Sınav günü geldiğinde,matematik hocası bizim dörtlüyü sınıfın dört köşesine oturtur.Sınıfı geçmek içinde en az elli almak lazımdır,sınavda beş soru vardır,Sayfanın önünde dört matematik sorusu basit sorulardır ve her biri 10 puanlıktır.
Kağıdın arkasındaki soru 60 puanlıktır ve desoru aynen şöyledir;Hangi lastik patladı?PfftPfftCool

31-05-2009 02:05 ÖS
Kullanıcı Avatarı

Uyarı seviyesi 0
serife ozge

Öğrencinin biri farklı bir şehirde üniversite okuyormuş.Yazılılar bittikten sonra sömestr tatili olmuş.Arkadaşı Ali'ye"ben memleketime gidiyorum sen bana notlarımı iletirsin:Eğer bir zayıfım varsa Ali'nin selamı var,iki zayıfım varsa Muhammed'in selamı var,üç zayıfım var ise Muhammed Emin'in selamı var dersin."demiş.Arkadaşı notlara baktıktan sonra evini aramış,babası çıkmış telefona.Ali orada mı diye sormuş; babası,yok demiş, o da notu bırakmış:"Ali geldiğinde söyleyin,ümmeti Muhammed'in selamı var."SmileWinkGrinWinkSmile

03-02-2010 08:43 ÖS
Kullanıcı Avatarı

Uyarı seviyesi 0
serife ozge

Birinci sınıf öğrencisi okuldan dönünce annesine :
-Bugün öğretmen bize atlardan söz etti.Ama ben atın ne olduğunu hala anlayamadım, dedi.
-Neden?diye sordu annesi.
-Öğretmen `Atın yavrusuna tay, dişisine kısrak, erkeğine aygır derler,
-Bunda anlaşılmayacak ne var çocuğum?
-Peki anneciğim, ne zaman ata at diyorlar?

WinkGrin

04-02-2010 11:50 ÖS
Kullanıcı Avatarı

Uyarı seviyesi 0
serife ozge

Ava çıkmış adam, başına gelenleri anlatıyormuş : -Ormanda ilerlerken, karşıma kocaman bir Ayı çıkmaz mı?Çifteyi doğrultacak vakit yok!..Silahı bir kenara attığım gibi başladım kaçmaya.Fakat Ayı peşimde!Benden hızlı koşuyor.Bir ara ayının sıcacık nefesini ensemde hissettim.O kadar yaklaşmıştı.Derken Ayının ayağı kaydı, yere düştü...Fırsat bu fırsat, tabana kuvvet arayı açtım.Ama Ayı toparlandı, kalktı, bana yetişti.Yine nefesi ensemde... Pençesini uzatsa omuzumdan yakalayacak.Allahtan tam o sırada yine Ayının ayağı kaydı, yere düştü.Talih bana gülüyor!Hızımı arttırabildiğim kadar arttırdım, yeniden arayı beşyüz metre kadar açtım.Tanrı sizi inandırsın arkadaşlar, Ayı yine bana yetişti.Yine nefesi ensemde...şansa bakın...Ayının tekrar ayağı kayıp yere düşmez mi? Serüveni dinleyenlerden biri dayanamamış : -Sen de çok yürekliymişsin kardeşim!...Hayvan bana üç defa nefesi enseme gelecek kadar sokulsa, çok ayıptır söylemesi, ben korkumdan altıma ederim. Avcı dönüp ters ters sözünü kesene bakmış :
-Lafı karıştırma yahu!Ayı üç kez neyin üstüne bastı da ayağı kayıp yere düştü sanıyorsun?GrinSmileWink

04-02-2010 11:51 ÖS
Kullanıcı Avatarı

Uyarı seviyesi 0
serife ozge

Öğretmen:
- Söyle bakalım, dün okula geleceğin yerde, hangi eşeksıpası ile sokaklarda dolaştın ?
Çocuk :
- Oğlunuzla efendim.

04-02-2010 11:55 ÖS
Kullanıcı Avatarı

Uyarı seviyesi 0
serife ozge

Donald Ramsfeld ölmüş ve cennete gitmiş .. Aziz Pederin karşısında cennetin kapısında dururken arkasında saatlerle dolu çok büyük bir kapı görmüş, ve sormuş :
- Bu saatler ne böyle?
Aziz Peder cevap vermiş :
- Bunlar yalan saatleri. Dünyadaki herkesin bir yalan saati vardır.. Her yalan söyleyişinde saatteki ibre hareket eder..
Ramsfeld :
- OO, peki bu kimin saati?
- Bu Azize Teresa'nın saati.. İbre hiçbir zaman oynamadı, yani hiç yalan söylememiş..
- İnanılmaz, demiş Ramsfeld. Peki bu kimin saati? Aziz Peder cevap vermiş :
- Bu Abraham Lincoln'ün saati. İbre iki kez hareket etti, yani Abe tüm yaşamında sadece iki kez yalan söyledi..
En sonunda Ramsfeld dayanamamış ve sormuş :
- Peki Bush'un saati nerede?
- Bush'un saati İsa'nın ofisinde, İsa onu vantilatör olarak kullanıyor...

04-02-2010 11:57 ÖS
Kullanıcı Avatarı

Uyarı seviyesi 0
serife ozge

Bir tavsan ormanda koşarken , esrar saran bir zürafa görür. Ona :
- Dostum Zürafa , içme bunu, sağlığına zararlı , koşalım form tutalım, der ve başlar bunlar koşmaya...
Biraz sonra kokain çekmeye hazırlanan bir fil görürler ve “fil arkadaşım, kokaini bırak, gel bizimle koş beraber form tutalım.” diyerek ikna eder.
Biraz koştuktan sonra kendine eroin enjekte etmeye hazırlanan aslanı görürler.
- Sevgili aslan kardeş, batırma kendine bunu , gel bizimle koş , sana da iyi gelir, der ve aslan yaklaşır tavsana ve yumruğunu indirir tavşanın suratına..
Diğerleri şaşkın :
- Niye yaptın bunu, o iyiliğimizi istiyordu.
Aslan cevap verir :
- Bu salak her extacy aldığında ormanda deli gibi koşturuyor bizi..

30-06-2010 01:54 ÖS | Düzenleyen yavuzbastug 30-06-2010 01:57 ÖS
Kullanıcı Avatarı

Katılım Tarihi: 20.04.09

Uyarı seviyesi 0
yavuzbastug

ORMANDA MAYMUN Ağaçta muz yiyip aşşağıdaki hayvanlara atarak muzumu yiyorum rakımı içiyorumASLANI ŞAPIYOM keyfime bakıyorum diyormuş.
BU LAF ASLANIN KULAĞINA GİTMİŞ.ASLN MAYMUNUN YANINA GELMİŞ NE HABER MAYMUN DEMİŞ.
MAYMUN ASLANI GÖRÜNCE TİTREYEREK MUZUMU YİYORUM RAKIMI İÇİYORUM KAFAYI BULUNCA SAÇMA SAÇMA KONUŞUYORUM KIRAAALIM DEMİŞ........

alayına isyan ölümüne çarşı

Atlanilacak Forum:
Forum powered by fusionBoard
Bu Başlığı Paylaş
URL:
BB Kodu:
HTML: